Visita de la zad amb noves informacions i materials per difondre

Les companyes de lluita de la zad de Notre Dame des Landes han vingut uns dies aquí. Venien en circumstàncies molt complexes, cosa que ha fet que fos una visita ràpida. No obstant ens han deixat materials i informacions noves i de importància.

Tot i no poder fer la xerrada a l’Ateneu La Sèquia, pels motius que acabem de dir, vam realitzar una xerrada a La Base el dimarts 26. Van explicar les últimes informacions importants; ha tingut lloc el judici i la posterior sentència (25 de Gener) de les famílies de camperols i habitants històrics de la “zona a defendre”. El jutge sentencia que les explotacions agrícoles són susceptibles de expulsió immediata i que les vivendes tenen màxim dos mesos per tal de marxar. Això vol dir que les habutants que fins ara eren “legals” dins la zona legalment haurien de ser fora de la zona d’aquí a dos mesos (finals de març).

Aquestes informacions donen algunes pinzellades del que pot arribar a passar però el futur encara és molt incert. També hi juga un paper important l’inici de les obres del projecte d’aeroport, que encara no està clar quan volen intentar començar. Amb tot això, està clar que el paper de l’Estat i Hollande serà decisiu en les properes setmanes.

Així com el paper de tots els components del moviment anti-aeroport i tots els comitès i suports que hi formem part. El missatge de les companyes d’allà és clar: “l’aeroport no es farà mai”, diuen. I també afirmen que no marxaran de la zona. Amb tot plegat, convoquen una mobilització molt forta pel 27 de febrer, d’aquí un mes, que té com objectiu evitar qualsevol intent d’expulsió o de plantejament d’aeroport a Notre Dame des Landes.

Us adjuntem la crida a la mobilització del 27 de Febrer, traduïda al castellà: http://zad.nadir.org/spip.php?article3534

[ÉS MOLT IMPORTANT AJUDAR-NOS A DIFONDRE; TOT I QUE LA CRIDA NO ÉS CLARA, ES DEMANA DE QUE TOTA EUROPA OCCIDENTAL S’ASSABENTI D’AQUESTA MOBILITZACIÓ I SE LA FACI SEVA, EN LA MESURA DEL POSSIBLE!]

Per altra banda, us volem passar 3 materials més que documenten molt bé el que està passant, des de fa uns mesos i en la actualitat.

Per últim, volem recordar que aquest dissabte 30 realitzarem una xerrada dins el marc del Febrer LLibertari i les lluites internacionals i en defensa del territori. Serà a l’Ateneu Llibertari de Sants a les 18:30h. Passarem el vídeo de la zad, actualitzarem més concretament amb informacions d’allà i parlarem de què podem fer aquí.