La ZAD més viva que mai

Després de més de mig any sense actualitzar cap info, ens tornem a activar. En principi, hagués estat bé anar informant de tot el que passava a la ZAD durant aquests mesos. De fet, no vol dir que la situació d’amenaça hagi mort, que tot hagi tornat a la “normalitat”, etc. La ZAD i la gent que hi habita ha seguit batallant cada dos per tres! Durant març i abril amb la lluita contra la #LoiTRavail, teixint xarxxa amb els estudiants dels instituts perifèrics de Nantes, tenint presència a les manifestacions de la ciutat, aportant infraestructura, menjar, tractors, idees, imaginació, ganes…

Nosaltres reactivem ara el blog. La ZAD torna a estar en perill imminent de desallotjament. Si bé haguéssim pogut reactivar-nos abans, és innegable que davant d’un conflicte obert, imminent, és més fàcil que ressoni aquí a Catalunya l’ambient de tensió que hi ha a Notre Dame Des Landes. Per contextualitzar una mica, les eleccions presidencials franceses arriben i el govern d’Hollande, amb Manel Valls com a màxim interessat, han anunciat el desallotjament de la ZAD. Aquest podia tenir lloc durant l’octubre o el novembre. A l’octubre, però, tenien altres interessos: desallotjar Calais, on més de 6.000 persones hi vivien, la majoria amb una situació extremament delicada. Tot apunta que un cop realitzat aquest desallotjament aniran a per la zad. Com a mínim, és el que el govern ha anunciat de manera reiterada.

És important explicar que des de la zad se segueix amb la mateixa estratègia de sempre. Des de la compisicó variada que forma el moviement, s’està procurant avançar-se als esdeveniments, intentar sempre estar una passa davant de l’estat. Per tot això, dissabte 8 d’Octubre van convocar una manifestació massiva a dins la zona, La idea era posar tres punts de quedada a la perifèria de la zad i que les tres manifestacions es trobessin durant el camí, acabant tothom a Bellvue, una granja ocupada que serveix de llo d’acollida des de fa més de dos anys. La manifestació va ser massiva, tal com s’esperava. Les organitzadores parlen de més de 40.000 persones.

Adjuntem alguna fotografia del dia de la manifestació.

Més de 40.000 persones a la manifestació

"El cant dels nostres bastons"

Pinyata

Discurs unitari del moviment      Discurs unitari del moviment

    Solidaritat amb Calais

Apart d’això, la zad s’està preparant per fer front al desallotjament, l’ambient que s’hi viu és de guanyar; la gent té cada cop més clar que l’aeroport no es farà mai!!

Seguirem informant.