Presentació del comitè de suport de la ZAD-NDDL

Presentació del comitè de suport de la ZAD-NDDL

Un seguit de situacions i amenaces per part de l’estat françès han fet tornar a saltar les alarmes de les habitants de la ZAD (zone à defendre) de Notre Dame des Landes. Elle són les que han llençat el missatge de que la ZAD es torna a trobar en perill de desallotjament.

L’intent d’expulsió es podria efectuar a principis del 2016, tot just després del rentat de cara ecologista d’Hollande acollint a Paris el COP21. Davant d’aquesta possibilitat, s’ha fet una crida a reactivar tots els comitès de suport que existien des del primer intent d’expulsió de la zona així com de crear-ne de nous. És en aquesta línia que sorgeix la necessitat i les ganes de crear-ne un aquí.

Per què articular un suport des d’aquí cap un territori que està a més de 1000 km? Nosaltres creiem que defensar la ZAD ens toca, com a revolucinàries, com a persones que intentem crear noves formes de vida en el nostre dia a dia. Vam defensar Can Vies encara que no fóssim de Sants; moltes vam viure-ho com si ens intentessin arrencar una part de la nostra vida en comú i no ho aconseguiren. Ara ens toca fer-ho amb la ZAD.

Can Vies, però també Gamonal, el Cabanyal, les ZADs, el moviment NO-TAV,… són lluites en defensa del territori; respostes de resistència però també de construcció de noves vides en un context concret. No obstant, formen part d’una lluita comú perquè defensar-les és defensar els nostres espais, les nostres maneres de fer. Si ens toquen a una ens toquen a totes. Per això proposem de crear un comitè local; hi ha moltes maneres de participar, la diversitat de tàctiques ens permetrà donar múltiples respostes en suport a la ZAD.

Sème ta Zad

Vine, proposa i en parlem! Convida a les teves amigues, explica-ho al teu barri, al teu poble,… explica-ho al teu barri, al teu poble,…

La ZAD de Notre Dame des Landes NO ES TOCA,

AQUÍ POTS VEURE EL VÍDEO QUE HEM FET AMB LA TELE.CAT! Ajuda’ns a difondre!

http://www.latele.cat/