Com puc arribar a la ZAD de NDDL? [Cat/Cast]

[En castellano más abajo]

Aquí podràs trobar la informació que necessites per poder arribar a la ZAD de Notre-Dame-des-Landes, i el material indispensable per poder-hi passar uns dies. 

(Pots trobar la info tanbé a: zad.nadir.org) 

Segurament a partir de dilluns es necesitarà molta gent per poder frenar l'expulsió total de la Zona. Anima't a venir amb les teves col·legues!

Com arribar?

 • Per arribar a la ZAD has de passar Nantes via autovia (Nantes-Vannes o Nantes-Rennes).
 • Cada dia van canviant els controls policials per entrar a la Zona: la manera de poder tenir info actualitzada és mirant el Twitter @ZAD_NDDL o @zadcatalunya (on es publica la info traduïda).
 • Millor deixar el cotxe en un dels quatre pobles propers (Le Paquelais, Vigneux en Bretagne, Notre-Dame-des-Landes i Temple de Bretagne) o on pugueu.
 • Si no sabeu arribar a la Zona o no s’hi pot accedir, hi haurà diàriament un punt de trobada a Nantes a davant la Prefecture a les 18h i punt d’info des de les 12h (Direcció: 6 Quai Ceineray, 44000) (info de: https://nantes.indymedia.org/articles/40954). Qualsevol canvi l’informarem des del nostre Twitter.
 • Enllaç mapa: https://zad.nadir.org/IMG/pdf/zad-situation-2016-juillet.pdf

Com has de venir?

 • Procura no venir sola: pensa en venir amb el teu grup i mantenir-lo un cop a dins de la Zona. Tothom està molt enfeinat i potser no et podran acollir amb tota l’atenció.
 • Informa’t i intenta seguir les consignes i acords de les habitants de la Zona. Per exemple: hi ha moments i llocs on es decideix que no és estratègic bloquejar, potser perquè els tractors necesiten passar.

 • Sigues el més autònoma possible:
 1. Tenda, sac d’hivern, esterilla.
 2. Botes d’aigua (amb sola per no relliscar, potser millor algunes de pesca o caça que unes de ciutat) i roba impermeable per a tot el cos (capelina o pantalons i jaqueta). Pensa que potser l’has de portar sempre a sobre. També plou i és humit, porta força mitjons.
 3. Frontal amb piles noves.
 4. Cantimplora o ampolla d’aigua.
 5. El mapa de la ZAD imprés i plastificat.
 6. Màscara antigas, ulleres de piscina, i un drap per poder mullar en aigua amb llimona.
 7. A més a més intenta portar menjar en conserva, sopes instantànees i cafè soluble, o fruits secs, etc. (En principi es fan menjars col·lectius, però per si de cas) Paper de vàter si vols.
 8. Si pots porta materials per ajudar amb la reconstrucció com cordes, fustes, taladros autònoms, etc.

Informacions útils.

 • Campaments: Maison Rose, Bellevue, Wardine.
 • Llocs de menjar col·lectiu: Wardine (cantine Vegan), Foisse Noires.
 • Punt mèdic i d’acollida: Rolandière.
 • Radio Klaxon: és la radio de notícies de la ZAD. Dins la Zona es pirateja la freqüència de la radio d’autopistes Vinci: 107.7; aquí pots escoltar en francés les informacions sobre controls i del transcurs del dia. Compte amb els controls que van rotant si has d’entrar o sortir.
 • Telèfons:

Número d’urgències : 06 43 92 07 01 (ou zad@riseup.net.net)
Equip mèdic : 07 58 05 74 78
Equip legal : 06 75 30 95 45
Infoline Nantes : 07 58 51 66 53 (pasdexpulsions@riseup.net)
Radio Klaxon : 07 53 38 06 70

 

————————————–  CASTELLANO  ————————————-

¿CÓMO PUEDO LLEGAR A LA ZAD DE NOTRE-DAME-DES-LANDES?

Aquí puedes encontrar la información que necesites para poder llegar a la ZAD de Notre-Dame-des-Landes, y el material indispensable para poder pasar ahí unos días.

(Puedes encontrar la info también en: zad.nadir.org)

Seguramente a partir del lunes se necesitará mucha gente para poder frenar la expulsión total de la Zona. ¡Anímate a venir con tus colegas!

¿Cómo llegar?

Para llegar a la ZAD debeis pasar Nantes vía autovía (Nantes-Vannes o Nantes-Rennes). Cada día van cambiando los controles policiales para entrar en la Zona: la forma de poder tener más info actualizada es mirando el twitter @ZAD_NDDL o @zadcatalunya (donde se publica info traducida).

Mejor dejar el coche en uno de los cuatro pueblos cercanos (Le Paquelais, Vigneux en Bretagne, Notre-Dame-des-Landes i Temple de Bretagne) o donde podais.
Si no sabeis llegar a la Zona o no teneis acceso, habrá diariamente un punto de encuentro en Nantes delante de la Prefecture a las 18h y punto de información desde las 12h (Dirección: 6 Quai Ceineray, 44000) (info de: https://nantes.indymedia.org/articles/40954). Cualquier cambio lo informaremos desde nuestro Twitter.
Enlace al mapa: https://zad.nadir.org/IMG/pdf/zad-situation-2016-juillet.pdf

¿Cómo tienes  que venir?

 • Procura no venir sola: piensa a venir con tu grupo y mantenerlo una vez dentro de la Zona. Todo el mundo está super ocupado y quizás no podrán acogerte con toda la atención.
 • Informate e intenta seguir las consignas y acuerdos de las habitantes de la Zona. Por ejemplo: hay momentos y lugares donde se decide que no hay que bloquear un espacio porque no es estratégico, quizás porque los tractores necesitan pasar.
 • Se lo más autónoma posible:
  1. Tienda, saco de dormir, esterilla.
  2. Botas de agua (con suela para no resbalar, quizás mejor de pesca o caza que unas de ciudad) y ropa impermeable para todo el cuerpo (chubasquero o pantalones y chaqueta). Ten en cuenta que a veces hay que llevarlo todo, todo el día encima. También llueve y está todo húmedo, tráete bastantes calcetines 😉
  3. Linterna frontal con pilas nuevas.
  4. Cantimplora o botella de agua.
  5. El mapa de la ZAD impreso y a poder ser plastificado.
  6. Máscara antigas, gafas de piscina, y un trapo para poder mojar en agua con limón.
  7. Además intenta traer comida en conservas, sopas instantáneas y café soluble, o frutos secos, etc. (en principio se concina colectivamente, pero por si acaso). Papel de water si quieres.        8. Si puedes trae materiales para ayudar con la reconstrucción como cuerdas, maderas, taladros autónomos, etc.

Informaciones útiles.

 • Campamentos: Maison Rose, Bellevue, Wardine.
 • Sitios de comida colectiva: Wardine (cantine Vegan), Foisse Noires.
 • Punto médico y de acogida: Rolandière.
 • Radio Klaxon: es la radio de noticias de la ZAD. Dentro de la Zona se piratea la frecuencia de la radio de autopistas Vinci: 107.7; aquí puedes escuchar en francés las infos sobre controles que van rotando para saber por donde puedes entrar o salir.
 • Teléfonos:
  Número de urgencias : 06 43 92 07 01 (o zad@riseup.net.net)
  Equipo médico : 07 58 05 74 78
  Equipo legal : 06 75 30 95 45
  Infoline Nantes : 07 58 51 66 53 (pasdexpulsions@riseup.net)
  Radio Klaxon : 07 53 38 06 70